Politiet ber Listhaug om å endre Storskog-instruksen

Illustrasjonsfoto. Asylsøkere i ankomstsenteret for flyktninger i Kirkenes. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix / TT / kod 20520
Illustrasjonsfoto. Asylsøkere i ankomstsenteret for flyktninger i Kirkenes. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix / TT / kod 20520 Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiets utlendingsenhet (PU) ber innvandringsministeren om å endre Storskog-instruksen slik at asylsøkerne kan få realitetsbehandlet sakene sine i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I et seks sider langt brev TV 2 har fått tilgang til, fastslår PU at det ikke er mulig å sende de om lag 1.300 Storskog-flyktningene tilbake til Russland.

I brevet datert til 28. oktober skriver PU at Justisdepartementet har tatt feil i at asylsøkere med oppholdstillatelse eller visum av lengre varighet ville kunne få opphold i Russland, og at Utlendingsdirektoratet (UDI) etter påtrykk fra PU tatt dette opp med departementet.

«Idet vedtakene ikke lar seg gjennomføre gjennom en retur til Russland, har vi ment at overordnet myndighet bør foreta en ny vurdering av avvisningspraksisen. Dette er kommunisert til overordnet myndighet. Vi har bedt om at det vurderes om disse sakene skal tas til realitetsbehandling» heter det i brevet.

Les også:

Deler av grensegjerdet på Storskog må flyttes 1 centimeter

Første asylsøker til Storskog på nesten ti måneder

670 av Storskog-asylantene uttransportert