Meny

Varsler stort snøfall på Østlandet

Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et lavtrykk vil sørge for et nytt snøfall på Østlandet i løpet av mandagen. De mest utsatte stedene vil kunne få opptil 25 centimeter med nysnø.

Ikke før har den første snøen regnet bort, ligger det an til nok et værskifte.

Ifølge meteorolog Espen Biseth Granan ved Meteorologisk institutt vil det kunne komme opp mot 25 centimeter snø enkelte steder på Østlandet. Andre steder vil nedbøren komme som regn eller sludd.

– Det ligger et lavtrykk over de britiske øyer nå som har retning mot Skagerrak og det Østafjelske. Det ser ut som om det vil treffe Oslofjordområdet, og vil gi en del nedbør, sier meteorolog Espen Biseth Granan i Meteorologisk institutt til VG.

25 millimeter nedbør kan utgjøre 25 centimeter snø.

Kraftig vind

Lavtrykket er ventet å passere i løpet av mandag formiddag.

Storm.no karakteriserer det nye lavtrykket som relativt kraftig.

Fra Rogaland til Lindesnes varsles det opp i sterk kuling fra sør og sørøst. Kysten østover til Oslofjorden og fjellet i sør vil få opp i stiv kuling.

Ifølge Storm-meteorolog Roar Teigen vil nedbøren starte som lett sludd og snø langs kysten av Sør- og Østlandet. Utover søndag kveld og natt til mandag vil nedbørsintensiteten tilta. Lokalt kan det komme 25-30 millimeter nedbør, flere steder som snø.

Flere lavtrykk står i kø

– Jeg tror ikke det legger seg mer enn 20 centimeter snø, og da må vi opp i dalene i Telemark, sier Teigen, som legger til at nord på Østlandet vil det meste av nedbøren komme som snø.

Meteorologisk Institutt derimot melder at store deler av områdene rundt Oslofjorden vil kunne få relativt store snømengder.

Natt til tirsdag kommer nok et lavtrykk inn fra sør. Og mot slutten av uken kommer enda flere lavtrykk inn fra vest.

– Vi er usikre på detaljene, men slik det ser ut nå blir det en ny runde med mye nedbør, sier Roar Teigen.

Populært