Meny

Over 30 utforkjøringer på få timer

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over hele landet meldes det om såpeglatte veier og vanskelige kjøreforhold. I løpet av noen få timer natt til søndag kjørte over 30 biler av veien.

Over hele landet meldes det om såpeglatte veier og vanskelige kjøreforhold. I løpet av noen få timer natt til søndag kjørte over 30 biler av veien.

«Bil snurret på glatta – ingen personskade. Fører mann 20 – mindre skade på bil etter kontakt med autovern», skriver politiet i Agder.

Slike meldinger har tikket inn med få minutters mellomrom gjennom hele natten på politidistriktenes Twitter-feed.

Heldigvis er det ikke meldt om alvorlige skader i forbindelse med utforkjøringene, men en del personer er kjørt til sykehus eller legevakt med mindre skader.

Buss og bil kolliderte

Glatte veier førte til at en bil og en buss frontkolliderte ved Skulleruddumpa i Oslo tidlig søndag. En kvinne ble sittende fastklemt, men er nå frigjort.

Det melder politiet i Oslo på Twitter søndag morgen.

Operasjonsleder Cathrine Sylju i Oslo politidistrikt opplyser at det var en kvinne som ble sittende fastklemt. Hun er lettere skadd og ved bevissthet.

– Bussen har sklidd over i motsatt kjørefelt, mest sannsynlig på grunn av glatt veibane, sier Sylju til NTB.

Veien der ulykken fant sted, er stengt i påvente av strøbil.

Operasjonsleder oppfordrer alle bilister til å kjøre forsiktig i morgentrafikken i Oslo.

Bil i fjellvegg

Spesielt i Akershus, Telemark og Agder har det vært flere hendelser i løpet av natten. Samtidig advarer Vegtrafikksentralen også om glatte veier i Østfold, Hedmark og Oppland.

– Bil i fjellvegg, ved Nessetveien på Vinterbro. Ikke meldt om personskade. Større materielle skader. Var såpeglatt på stedet, skriver politiet i Follo i en av mange meldinger om trafikkulykker i distriktet i løpet av natten.

Politiet i Telemark skrev like over midnatt at Vegvesenet hadde senket farten på E18 og at strøbiler var sendt ut. Bakgrunnen var en utforkjøring:

– En bil har snurret rundt og ligger nå på taket på E18 litt øst for Langangen. Det er meget glatt på stedet. Det var en ung dame på 19 år fra Rogaland som kjørte bilen og en 19-årig dame fra Nome som var passasjer. Ingen av de to unge damene ble skadd til tross for rundvelten. Bilen måtte taues videre, skrev politiet.

Front mot front

Rundt klokka 1 meldte politiet i Vestoppland om en front-mot-front-kollisjon i Steinsjå i Gjøvik. Tre personer satt i bilene og ble alle kjørt til legevakt for sjekk, men skal ikke ha fått alvorlige skader. Veibanen på stedet skal ha vært meget glatt.

På Notodden ble en mann kjørt til sykehus etter at bilen han kjørte havnet på taket ved Rashjemvegen på Yli rundt midnatt. Dette forklares imidlertid på annet vis enn med vanskelige kjøreforhold:

– Politiet mistenker at sjåføren, en 27 år gammel mann fra Sauherad, var full da han kjørte bilen. Han kjørte ut i en sving og det var ikke spesielt glatt der, skriver politiet.

Populært