Rapport: Norge bruker minst antibiotika i matproduksjonen
Norske matprodusenter bruker mindre antibiotika enn andre europeiske land. Det viser en fersk rapport fra European Medicines Agency (EMA).
– Norsk matproduksjon har i mange år hatt som mål å få ned bruken av antibiotika i matvarer. Og gjennom år med forskning og innovasjon, vekt på dyrevelferd, avl og en næring som går sammen om å løse utfordringene, har antibiotikabruken stadig gått ned, heter det i en pressemelding fra Tine.
Island, Sverige og Finland følger etter Norge som henholdsvis nummer 2, 3, 4 på lista fra EMA, mens Danmark ligger på en 8. plass med betydelig høyere bruk av antibiotika. Spania er den overlegne verstingen i Europa og står for hele 33 prosent av total mengde solgt antibiotika i Europa.
Ifølge tall fra Folkehelseinstituttet går også bruken av antibiotika i befolkningen stadig ned. Målet er en reduksjon på 30 prosent innen 2020, og fra 2012 til 2016 har antibiotikabruken gått ned med 13 prosent.