Meny

Norge etablerer nye helseteam for akuttinnsats

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter en henvendelse fra Verdens helseorganisasjon (WHO) vil Norge etablere en ny ordning for å kunne rekruttere og sende ut innsatsteam med helsefaglig kompetanse til internasjonal innsats.

Verdens helseorganisasjon (WHO) og EU har etter Ebola-epidemien laget en standardisering av innsatsteam for å sikre bedre bistand ved akutte kriser, og har bedt Norge om å delta med helsefaglige team til støtte for WHO.

Nå har Helse- og omsorgsdepartementet og Justis- og beredskapsdepartementet gitt Helsedirektoratet og Direktoratet for samfunnssikkerhet (DSB) i oppdrag å utvikle en slik ordning. Den skal i første rekke etableres som en forsøksordning i to år.

– Ebolaepidemien i 2015 viste behov for bedre koordinering og kvalitet på helsehjelp ved akutte kriser. Det er derfor positivt at Norge nå får et prøveprosjekt for å teste dette, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H).

De nye teamene skal være et supplement til frivillige organisasjoners egne innsatsteam. En rekke europeiske land er i etableringsfasen med tilsvarende team som Norge.

Populært