Meny

Bodø får 53.000 innbyggere fra 2019

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forhandlingsutvalgene i Bodø og Steigen er blitt enige om en avtale om sammenslåing av kommunene.

Avtalen mellom de to kommunene skal legges fram for behandling i de to kommunestyrene så snart som mulig, melder NRK. De to kommunene tar sikte på en sammenslåing fra 2019. Den nye storkommunen får navnet Bodø kommune og får 53.000 innbyggere.

Sammenslåingen vil da skje til tross for at 64 prosent i Steigen sa nei til å bli en del av en storkommune i Storsalten. At forhandlingsutvalget i kommunen likevel går for en sammenslåing skyldes alvorlige økonomiske utfordringer.

– På kort sikt er det utfordringer, men de må vi ta i fellesskap. På litt lengre sikt tror det ligger mange muligheter her. Det har vært en viktig motivasjon for oss, sier Bodø-ordfører Ida Pinnerød (Ap).

Populært