Meny

Mattilsynet har anmeldt to oppdrettsselskap

Oppdrettsselskapene er blitt anmeldt etter for store forekomster av lakselus. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mattilsynet har anmeldt oppdrettsselskapene Måsøval og Lerøy Midt for alvorlig manglende fiskevelferd. Omfattende lakselusangrep har ført til skader på et stort antall fisk i anleggene.

Anmeldelsene ble levert i oktober, men ble først gjort kjent av Mattilsynet tirsdag.

– Dette er av de mest alvorlige sakene vi har hatt i sammenhengen mellom lakselus og fiskevelferd, sier regiondirektør Bjørn Røthe Knutsen i Mattilsynet.

Daglig leder Asle Rønning i Måsøval Fiskeoppdrett sier til Dagens Næringsliv at det er tragisk og sterkt beklagelig at fisk har blitt utsatt for lidelser hos dem.

– Selv om situasjonen ved Fjølværet var svært krevende og ekstraordinær er dette ikke slik vi vil drive vår virksomhet, sier Rønning.

Les også:  Kampen mot lakselus gir fæle virkninger

Administrerende direktør Henning Beltestad i Lerøy Seafood skriver i en tekstmelding til avisen at selskapet vil svare Mattilsynet innenfor de fristene som er gitt. «Vi er av den oppfatning at selskapets svar vil korrigere det inntrykket som nå er skapt rundt Lerøy Midt sin operasjon», skriver Beltestad.

Populært