Meny

Drapssiktet 20-åring fra Asker overført til sykehus

ASKER: En mann i 20-årene er pågrepet etter at en person ble funnet død i en bolig i Asker tirsdag kveld. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

20-åringen som er siktet for drap etter at en død mann ble funnet i Asker tirsdag kveld, er overført til Blakstad sykehus på grunn av sin psykiske tilstand, opplyser hans forsvarer.

Politiet sa de ville forsøke å avhøre den siktede mannen onsdag, men dette lot seg ikke gjøre. I stedet ble 20-åringen av somalisk opprinnelse overført fra politiets sentralarrest i Oslo til Psykiatrisk avdeling Blakstad.

– Politilegen var også hos klienten i dag. Det blir nokså sikkert et spørsmål om tilregnelighet i denne saken, sier mannens forsvarer, advokat Cecilie Nakstad, til NTB onsdag kveld.

Hun bekrefter at mannen har en historikk med psykiatri. Det er ikke klart om han personlig vil møte i fengslingsmøtet som er berammet i Asker og Bærum tingrett klokka 13.

Avventer obduksjon

Politiet rykket ut til rekkehusområdet i Åbyfaret på Vettre i Asker tirsdag kveld etter en bekymringsmelding fra en nabo. På stedet fant de en livløs mann og den siktede 20-åringen. Livreddende førstehjelp lyktes ikke.

– Avdøde obduseres i løpet av onsdag, og vi håper å få alt på det rene i løpet av dagen, sa kriminalsjef Ketil Thue hos politiet i Asker og Bærum tidligere onsdag.

Han opplyste at det også foretas videre tekniske undersøkelser på stedet.

Far og sønn

Politiet har ikke sagt noe om identiteten til den drepte. Flere medier erfarte imidlertid onsdag at det skal ha vært en far og sønn av somalisk opprinnelse som bodde i boligen, og at det er faren som skal være drept.

Ifølge Budstikka skal 20-åringen ha blitt fulgt hjem av politiet dagen før drapet.

Thue bekrefter overfor avisa og NTB at mannen har vært involvert i hendelser over tid, der politiet har vært inne i bildet.

Populært