Meny

– Mor og sønn drapssiktet i Nordre Land

Se intervju med politiet i forbindelse med drapssaken i vinduet over.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kvinne i 40-årene og hennes sønn i 20-årene fra Nordre Land i Oppland skal være pågrepet og siktet for drapet på Nils Olav Bakken (49) fra Dokka.

De drapssiktede satt tirsdag kveld i avhør hos politiet i Gjøvik. Politiet har bare opplyst at de pågrepne er to menn i 20- og 30-årene og en kvinne i 40-årene, men både TV 2 og VG meldte sent tirsdag kveld at det dreier seg om en mor og hennes sønn, samt den medsiktede mannen i 30-årene.

I motsetning til drapsofferet har ingen av de pågrepne tilknytning til rusmiljøet, opplyste politiet på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag. Alle tre er nordmenn og hjemmehørende i Nordre Land, men har ingen kjent forbindelse til Bakken.

Alle de tre ble pågrepet av sivilt politi tirsdag. Politiet har ikke ønsket å opplyse hvilke forsvarere de tre drapssiktede har fått oppnevnt.

– Det er politiets etterforskning med over 150 avhør og resultatet av tekniske undersøkelser som har ført fram til pågripelsen av de tre, opplyste politiadvokat Kristian Johansen under politiets orientering om etterforskningen tirsdag.

Les mer: To menn og en kvinne siktet for drap i Søndre Land

Sterk mistanke

Johansen opplyste på pressemøtet at Innlandet politidistrikt ikke ville kommentere hvilken relasjon til Bakken de tre pågrepne har.

– Vi kan ikke si at de tilhørte noe bestemt miljø ut over at de ikke tilhørte dette rusmiljøet. Politiet har en sterk mistanke mot de tre, og det er bakgrunnen for at de er pågrepet, sier Johansen til NTB.

– Det gjenstår en god del etterforskning, sa Johansen på pressekonferansen.

De siktede vil bli framstilt for varetekt, men det er ikke avklart om det vil skje onsdag eller torsdag.

Sterkt forbrent

Kripos meldte tirsdag at samarbeidet mellom lokalt politi og Kripos vil bli videreført.

Det var to turgåere som fant Nils Olav Bakken drept og sterkt forbrent ved en skogsvei på Veståsen i Søndre Land lørdag 3. september.

Liket var delvis forkullet og lå i restene av et bål. Det skal også ha blitt funnet rester av det som er blitt brukt som tennmiddel.

Etter hva søsteren til drapsofferet har fortalt til VG , slet broren med en del gjeld, men politiet har ikke kommentert hva de tror årsaken til drapet kan være.

Populært