Meny

43-åring tiltalt for konedrap og mishandling av fem barn

En 39 år gammel kvinne ble knivdrept i sitt hjem på Askøy i februar i fjor. Nå er ektemannen tiltalt. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 43 år gammel mann er tiltalt for å ha stukket ned og drept kona si, samt for å ha mishandlet fem av ekteparets seks barn.

Den somaliske mannen stakk kona med kniv en rekke ganger i parets hjem på Follese i Askøy i februar i fjor, ifølge tiltalen som ble tatt ut mandag. Den 39 år gamle kvinnen døde kort tid senere av lungekollaps, skader på hjertet og forblødning, ifølge Bergens Tidende.

Mannen er i tillegg tiltalt for å ha mishandlet fem av parets seks barn gjennom en åtteårsperiode, samt for å ha brukt vold mot kona mens barna var til stede. Da drapet skjedde, var de seks barna deres i alderen ett til 18 år.

Aktoratet tar forbehold om at det kan bli lagt ned påstand om overføring til tvungent psykisk helsevern, underforstått at mannen kan bli vurdert å ha vært psykotisk på gjerningstidspunktet og dermed strafferettslig utilregnelig. De rettspsykiatrisk sakkyndige har brukt en del tid på saken og har avgitt to tilleggserklæringer.

– Vi har lagt til grunn at han i utgangspunktet kan få vanlig fengselsstraff. Han er ikke funnet utilregnelig av psykiaterne per nå, men det kan komme opp ting under rettssaken, sier statsadvokat Ellen Cathrine Greve.

Populært