Meny

Nå blir det glatt, vått og vindfullt

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter en periode med kaldt, stabilt vintervær, er det igjen duket for værskifte. Nå stiger temperaturene, himmelens sluser åpner seg og vinden tiltar i styrke.

– Det vil bli mildt vær over hele landet. Man må helt opp til 1200 meter hvis man vil se snø, sier Kristen Gislefoss, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, til Dagbladet.

Dermed er det definitivt slutt på det kalde, fine været som har preget flere deler av landet. Bare Finnmarksvidda og indre strøk av Østlandet vil bli skjermet fra værendringen.

OBS-varsel

Meteorologisk Institutt har sendt ut OBS-varsel for Østlandet. Varselet gjelder fra lørdag ettermiddag. Hele Østlandet, Telemark og Agder er omfattet av dette OBS-varselet.

Det meldes om lokalt vanskelige kjøreforhold på grunn av regn og yr som kan fryse på bakken. Dette vil kunne medføre svært glatte veier.

– Små vanndråper fryser når de kommer i kontakt med den kalde bakken. Da blir det veldig glatt, sier meteorolog i Storm, Camilla Albertsen.

Flere flyplasser har meldt om glatte rullebaner. Både Gardermoen, Rygge og Torp melder om såkalt «freezing fog».

– Total omlegging

Mildværet er dårlige nyheter for skientusiastene. Flere steder er det kjørt opp løyper, men blir det mye regn og høye temperaturer vil dette kunne gi reduserte muligheter for langrenn. Skiforeningen har siste nytt om skiføret i Oslo og omegn.

– De aller høyeste temperaturene vil komme i Møre- og Romsdal. Der vil temperaturen ligge rundt 10 til 12 grader, sier Gislefoss til Dagbladet.

Ellers i landet vil gjennomsnittstemperaturene ligge på omtrent fem plussgrader.

Ifølge Yr.no er det iskald luft fra Sibir som har gitt det kalde været i Norge.

– Nå blir det total omlegging av været, sier statsmeteorolog Gunnar Noer.

Sent søndag kveld treffer det kraftige lavtrykket norskekysten. Mellom Stad og Nordland blir det mye dårlig vær med vind og nedbør.

Les også: Minus 31,1 grader i Folldal - kaldeste så langt i høst

Populært