Meny

Politiet nedprioriterer saker flere steder i landet

Politihuset i Bergen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke bare i Bergen at politiet får beskjed om å nedprioritere enkelte saker, sier Politiets Fellesforbund, etter at det lørdag ble kjent at politiet i Bergen lar være å etterforske grove narkotikasaker.

VG skriver lørdag at politiet i Bergen lar være å etterforske grove narkotikasaker fordi det tar for lang tid. Avisens opplysninger kommer fra en varsler i Vest politidistrikt.

Leder i Politiets Fellesforbund, Sigve Bolstad, sier til NRK at dette også skjer flere steder i landet.

– Det er en kjent situasjon i norsk politi og gjelder ikke bare i Vest politidistrikt og bergenspolitiet. Dette er også en situasjon som er gjenkjennelig i deler av landet for øvrig, sier Bolstad.

Leder i Politiets Fellesforbund Vest, Kjetil Rekdal, sier til VG at han håper et nøytralt organ vil behandle narkotikavarselet i Bergen uten opphold.

– Vi har som fagforening et hovedfokus her, at varselet og varselets innhold blir behandlet av et uhildet organ, utvalg eller gruppe, som ikke direkte eller indirekte selv er omfattet av varselet. For å få det til, må det tas kloke beslutninger fra politiets øverste ledelse, sier Rekdal.

Visepolitimester Olav Valland bekrefter overfor VG at det har blitt gitt føringer om at inntaket av alvorlige narkotikasaker måtte reduseres kraftig, på grunn av enorme saksmengder.

Populært