Meny

Over 100 meter lang passkø på Gardermoen

Lørdag var det igjen kø foran passkontrollen på Oslo lufthavn Gardermoen. Her er samme situasjon avbildet tidligere i høst. Foto: Bibiana Dahle Piene / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag var det over 100 meter lang passkø på Gardermoen, noe som førte til amper stemning på stedet.

Nettavisen , som har en journalist på stedet, forteller om amper stemning, og køer på opptil hundre meter for å komme seg gjennom kontrollen og inn til gatene.

Estimert ventetid for å komme seg gjennom var på opptil 50 minutter.

Les også:   Politisjef beklager at passasjerer i passkø ble bedt om å ringe Erna Solberg

– Det har vært mye mennesker på reise, og vi har hatt våre tilgjengelige mannskaper ute, men vi har ikke hatt mulighet til å oppbemanne og ha flere luker åpne, sier teamleder ved grensekontrollen på Oslo Lufthavn, Lars Andreas Lindstøl, som sier at dette er snakk om vanlig trafikk.

– Noen tider på døgnet er det mer trafikk og flere passasjerer enn ellers, og det er sånn det er. Da hender det at blir litt kø, sier han.

Les også:   SAS-kaptein med promille stoppet på Gardermoen

Tidligere i år var det kaos i passkontrollen på Gardermoen på grunn av lav bemanning i politiet, og passasjerene måtte vente i opptil tre timer i kø. Da endte det med at politimester Jon Steven Hasseldal i Øst politidistrikt omdisponerte midler for å øke bemanningen med 14 stillinger.

Ifølge Lindstøl har lørdagens køer ikke noe med problemene i sommer å gjøre. (©NTB)

Reise
Populært