Meny

Mistenker påsatt brann i drapssiktets leilighet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet mener noen har forsøkt å tenne på leiligheten til mannen som er siktet for drapet på Skjombrua i Narvik.

Politi og brannvesen ble varslet om røykutvikling i et bolighus i Ballangen sentrum litt før klokka 5.30 natt til lørdag. Det var mye røyk, og det ulmet i en av leiligheten i bygningen da brannvesenet kom til stedet.

To beboere i en annen leilighet kom seg ut av bygningen selv.

– Ut fra funn og observasjoner på stedet mistenker politiet at brannen er påtent, skriver etterforskningsleder Jostein Kroken ved Narvik politistasjon i en pressemelding.

Undersøker sammenheng

Leiligheten der branntilløpet startet, er boligen til mannen som er siktet i drapssaken ved Skjombrua 1. november.

– Politiet undersøkelser vil blant annet søke å avdekke en eventuell sammenheng mellom disse hendelsene, skriver Kroken.

Les også: Politiet usikre på om drapssiktet stakk i selvforsvar

Politiet har gjennomført tekniske undersøkelser på stedet og har snakket med naboer. Politiet er interessert i å snakke med vitner som har gjort eventuelle observasjoner i Ballangen sentrum mellom klokka 1 og 5 natt til lørdag.

– Knivstakk i selvforsvar

Den siktede 23-åringen er varetektsfengslet. Han befant seg ikke i leiligheten.

Han har hevdet at han knivstakk i selvforsvar da den 21 år gamle ingeniørstudenten Martin Bjørge Liebraaten døde 1. november. Den siktede har forklart at han hentet Liebraaten og en 20-åring i Ballangen før de kjørte sammen mot Narvik denne ettermiddagen. Bilen trillet i lav fart inn i en fjellvegg, og i bilen ble Liebraaten funnet død og en 20-åring hardt skadd.

Les også: Politiet vil ha raskt avhør av siktet etter knivstikking

23-åringen har ifølge sin forsvarer forklart at det oppsto en krangel i bilen etter at han ble krevd for penger han ikke kunne gjøre opp for. Han hevder knivstikkingen i bilen skjedde i affekt.

Han er siktet for kroppsskade med døden til følge mot Liebraaten og kroppsskade mot mannen som overlevde. (©NTB)

Populært