Meny

Lover mer spenning i sjakk-VM

Regjerende mester Magnus Carlsen møter utfordrer Sergej Karjakin fra Russland til første parti i kampen om VM-tittelen. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det første partiet i VM-kampen mellom Magnus Carlsen og Sergej Karjakin ble et gjesp. Arrangøren nærmest garanterer en heftig fortsettelse.

– Dette er to spillere som har alt å spille for. Det kommer til å bli noen heftige partier senere, sier Ilya Merenzon – øverste leder i World Chess – til NTB. Selskapet står bak sjakk-VM i New York.

Fredag sparket verdensmester Magnus Carlsen og utfordrer Sergej Karjakin i gang VM i historiske Fulton Fish Market, midt på travle Manhattan. Med unntak av en litt uvant åpning og et forsøk fra Magnus Carlsen på å male motstanderen i senk, skjedde det lite i partiet.

– Denne første dagen har vært veldig hektisk for meg. Jeg har nesten ikke fått sett på kampen, men forstår at det ikke har vært all verden, sier Merenzon inne i VM-arenaen kort tid etter at Carlsen og Karjakin ble enige om å ende partiet i remis.

(Artikkelen fortsetter under)

SE VIDEO: Carlsen: – Spilte ikke presist nok:

Nødt til å ta sjanser

Han kan nærmest garantere at de neste partiene vil bli mer spennende enn de første drøye fire timene av dette VM ble.

– Jeg vet at Karjakin kommer til å satse alt for å vinne. For ham kan dette være den eneste muligheten til å ta fra Magnus tittelen. På den annen side har Carlsen et enormt konkurranseinstinkt og vil slåss med alt han har, sier Merenzon.

Etter et parti hvor spillerne har følt litt på hverandre, både på brettet og psykisk, tror arrangøren at vi snart kommer et godt skritt videre mot den virkelig spektakulære sjakken og spenningen.

– De kommer til å spille med stor risiko etter hvert som de blir nødt til det, og ta store sjanser for å vinne. Det kan bli noen heftige partier, sier han.

Knirkefri start

Årets VM er det mest høyteknologiske sjakk-VM som noen gang er arrangert. De som ønsker å kjøpe tilgang til World Chess' egen kringkasting kan blant annet velge mellom ulike kameraer, eller «være til stede» i spillerommet gjennom VR-briller.

– Og heldigvis har alt gått bra denne første dagen. Dette er en helt ny måte å kringkaste sjakk på, og det er mange fallgruver fremover. Men det har gått bra så langt, sier en fornøyd Merenzon.

Lørdag klokken 20.00 møtes Carlsen og Karjakin til et nytt parti, før de har spillefri søndag. 

Populært