Minus 31,1 grader i Folldal - kaldeste så langt i høst

I morges våknet folk i Folldal i Hedmark til rekordkaldt vær. Og vi har mer kaldt og tørt vær i vente i hele landet, ifølge meteorologene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Folk i Folldal er vant med lave temperaturer, men i morgentimene i dag ble det satt norsk kulderekord i Østerdalen så langt i høst.

Ifølge Storm Geo sto det hele 31,3 kuldegrader på måleren mandag morgen mellom klokken 08.00 og 09.00, melder VG.

Mens Meteorologisk institutt målte 29,9 kuldegrader samme sted natt til mandag, melder NRK.

Det var snø og vinterlige forhold langs fylkesvei 51 mellom Sanderstølen og Leira i Valdres lørdag. Denne uken kan vi vente mer kulde og muligens mer snø torsdag og fredag. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix
Det var snø og vinterlige forhold langs fylkesvei 51 mellom Sanderstølen og Leira i Valdres lørdag. Denne uken kan vi vente mer kulde og muligens mer snø torsdag og fredag. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Også på Leirflaten i Heidal i Oppland var det en svært kald natt. Her ble det målt minus 28.9 grader, mens gradestokken stoppet på minus 25 på Tynset og Drevsjø, ifølge NRK.

– Det er ikke uvanlig at det er så kaldt når det har kommet snø på bakken og det er skyfritt, og lite vind, men dette er de laveste temperaturene vi har hatt her i landet etter sommeren, sier statsmeteorolog John Smits til NRK.

Les også: Sesongvarsel: Mild vinter i vente

Kristen Reikvam Ravnestad i Storm Geo sier til VG at det er uvanlig å få en slik kulde så tidlig i november. Med unntak av Finnmark, har også resten av landet hatt uvanlig kaldt vær. Ifølge Storm-meteorologen er det mer av det samme i vente i dagene som kommer: kaldt og tørt vær i hele landet.

Ravnestad spår også mer snø utover i uken, særlig på torsdag og fredag. Han utelukker ikke at det blir gode skiforhold til helgen.

– Været på fastlandet vil være ganske stabilt. Det blir kuldegrader og lite nedbør de neste dagene. Vi vil kanskje også få et lett snødryss utover uken, særlig på Østlandet og Sørlandskysten.

Personvernpolicy