VG: PST mistenker at Hussain drev IS-verving i fengsel

PST mistenker at islamisten Ubaydullah Hussain har forsøkt å verve en drapsdømt mann til Islamsk stat (IS) mens de begge satt i Kongsvinger fengsel. Bildet er fra et rettsmøte tidligere i år.
PST mistenker at islamisten Ubaydullah Hussain har forsøkt å verve en drapsdømt mann til Islamsk stat (IS) mens de begge satt i Kongsvinger fengsel. Bildet er fra et rettsmøte tidligere i år. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mistenker Ubaydullah Hussain for å ha forsøkt å verve en drapsdømt mann til Islamsk stat (IS) mens de begge satt i Kongsvinger fengsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er VG som mandag skriver om de nye mistankene mot den kjente islamisten. Avisen får opplyst at den drapsdømte mannen har forklart seg for PST.

– Så lenge det ikke foreligger noen siktelse om dette, er det vanskelig å forholde seg til. Vi kan derfor ikke kommentere det, ut over å avvise det. Men skulle det være tilfelle, er det vel et godt argument for at han ikke bør sitte fengslet, sier Hussains forsvarer, John Christian Elden, til avisen.

Les også: Ubaydullah Hussain vil nekte for terrorrekruttering

Det nasjonale statsadvokatembetet ønsker ikke å kommentere opplysningene, men sier at det er stevnet noen flere vitner i saken som kan gi svar på om Hussain har brutt med miljøet eller ikke.

Torsdag starter straffesaken mot Hussain i Oslo tingrett. Der må han stå til rette for beskyldningene om terrorrekruttering og for å ha hjulpet fremmedkrigere med utstyr og rådgivning. Han er også tiltalt for å ha truet et vitne.

Les også: Ubaydullah Hussain tiltalt for terrorrekruttering

Hussain, som nekter straffskyld, har sittet i varetekt siden han ble pågrepet av sikkerhetstjenesten i desember i fjor.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden