NSB holder buss for tog-tilbud hemmelig

Perrongen for buss for tog på Oslo S. Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Perrongen for buss for tog på Oslo S. Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Tilbudet er altfor lite, så det er bare å terge folk hvis vi opplyser om det, sier NSB. Dermed kjører bussene nesten tomme mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag ble togstreiken, som hadde vart siden slutten av september, avsluttet da partene hadde kommet til enighet. Men lokaltogene på Østfoldbanen vil ikke være i gang igjen som normalt før tirsdag morgen.

Da NSB søndag forsøkte å få tak i busser som kunne settes inn for lokaltogene, fikk de kun tak i 23. Bussene var i morgentimene satt inn i direktetrafikk mellom Ski og Oslo S.

Men dette tilbudet opplyste ikke NSB om på sine nettsider mandag morgen. Dermed uteblir også passasjerene, melder Aftenposten.

Bakgrunn: Streiken over - ingen lokaltog på Østfoldbanen før tirsdag

Fire passasjerer

Bussjåfør og daglig leder i Autoreiser, Tore Bergheim, bekrefter overfor avisa at det har vært få passasjerer på bussen hans i morgentimene.

På de fire turene han har gjort mellom Ski og Oslo S har det i snitt vært fire passasjerer, forteller han.

Les også: Solvik-Olsen: Handlet så raskt jeg kunne for å avslutte streiken

– Bevisst strategi

Informasjonssjef i NSB, Åge Christoffer Lundeby, forklarer mangelen på informasjon fra deres side med at de ikke ønsker å terge kundene med et tilbud som er altfor dårlig.

– Det er bedre at vi overoppfyller noens forventninger enn at vi skuffer tusenvis av mennesker i dag. Det er en bevisst strategi at vi gjør så godt vi kan med å sette opp busser, men vi kan ikke kommunisere det fordi vi skaper forventninger vi ikke kan innfri, sier Lundeby til Aftenposten.

Anbefaler annen transport

Mandag ettermiddag skriver NSB på sine nettsider at det er vanskelig å skaffe nok busser til innstilte tog på Østfoldbanen.

– Normalt trenger vi opp mot 200 busser på Østfoldbanen for å gi kundene et fullverdig alternativ, skriver de.

NSB oppfordrer kundene til å benytte seg av annen transport, som under streiken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden