KrF vil ha eget utreisesenter for barnefamilier

KrF-leder Knut Arild Hareide ønsker å bedre forholdene for asylbarna. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
KrF-leder Knut Arild Hareide ønsker å bedre forholdene for asylbarna. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

KrF vil ha slutt på interneringen av barnefamilier på Trandum. I sitt alternative forslag til statsbudsjett foreslår de å opprette et eget utreisesenter for barnefamilier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Dagbladet inneholder KrFs alternative budsjettforslag, som blir lagt fram mandag, kraftige endringer i familie- og asylpolitikken.

– Fengsling av barn er ikke greit. Norge må gjøre det vi kan for å unngå dette. Derfor foreslår KrF å opprette et separat utreisesenter for barnefamilier, til erstatning for internering på Trandum, sier KrF-leder Knut Arild Hareide. Et slikt utreisesenter ikke vil ha samme høye sikkerhetsnivå som Trandum, og vil føre til en bedre behandling av asylbarna, mener han.

KrF foreslår også å sette av tre millioner kroner til «realitetsorientering, informasjon og saksavklaring i regi av uavhengige organisasjoner», og de vil i budsjettforhandlingene arbeide for å få til et løft på 20 millioner kroner til økt barnefaglig kompetanse i hele asylkjeden.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden