Solhjell: – Trist at Norge stemte mot nedrustningsforslag

Bård Vegar Solhjell. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Bård Vegar Solhjell. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

SVs Bård Vegar Solhjell gleder seg over FN-flertall for forslag om atomnedrustning, men synes det er trist at Norge stemte nei.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Resolusjonsforslaget om å starte forhandlinger om å forby atomvåpen fikk 123 stemmer i New York torsdag. Norge var ett av 38 land som stemte mot, mens 16 land unnlot å stemme. Forslaget var lagt fram av Østerrike, Irland, Mexico, Nigeria, Sør-Afrika og Brasil.

– Det er trist å konstatere at Norge stemte nei til det mest lovende forslaget for atomnedrustning siden den kalde krigen. Det er imidlertid gledelig at et flertall av verdens land er uenige med Norge, fordi det betyr at reelle forhandlinger om et forbud mot atomvåpen vil starte neste år, sier Solhjell i en pressemelding natt til fredag. Solhjell er SVs utenrikspolitiske talsperson.

– Stortinget har vedtatt at Norge skal spille en ledende rolle i prosessen for å forby atomvåpen. Å stemme nei til denne resolusjonen er det motsatte, sier Solhjell. Han mener nei-stemmen også er «stikk i strid et overveldende flertall av det norske folk».

Les også: Verdens atomvåpenstater moderniserer arsenalene

Personvernpolicy