Gasslekkasje hos Yara – fire skadd

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire personer er kjørt til sykehus etter å ha blitt eksponert for sterkt skadelig gass etter en lekkasje hos Yara på Herøya i Telemark.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Operasjonsleder Jørn Gustav Larsen i telemarkspolitiet karakteriserte situasjonen som alvorlig en times tid etter gasslekkasjen torsdag kveld. Fire personer måtte til sykehus etter å ha blitt eksponert.

Alle betegnes som lettere skadd, opplyser politiet sent torsdag kveld.

– Eksponering for nitrosegass kan forårsake alvorlige skader på lungene og luftveiene. Men det dreier seg om en såkalt lokal fabrikkalarm, som innebærer at det ikke er fare for noen utenfor fabrikkbygningene, sier Larsen til NTB.

Han kan ikke si hva som forårsaket lekkasjen. Politiet fikk melding om lekkasjen 20.44 torsdag. Arbeidstilsynet og rutinemessig varslet.

– Situasjonen kom relativt raskt under kontroll. Det var ikke på noe tidspunkt fare for områder utenfor Herøya industripark. Fabrikken ble stanset i etterkant av hendelsen, opplyser Herøya Industripark i en pressemelding.

Yaras anlegg på Herøya har Europas største produksjonskapasitet for gjødsel basert på nitrofosfatmetoden, ifølge konsernet. Ammoniakk-, salpetersyre- og gjødselfabrikkene produserer også et bredt spekter av gasser og kjemikalier til industribruk.