Norsk bedrift får stor kleskontrakt med NATO

Janusfabrikken utenfor Bergen har sikret seg en kontrakt for å levere blant annet ullundertøy til NATO i minst tre år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter omfattende testing, fikk Janusfabrikken den viktige kontrakten i slutten av august, og nå får bedriften endelig lov til å snakke høyt om avtalen, skriver Bergensavisen. Kontrakten gjelder leveranser til de militære styrkene i samtlige NATO-land i tre år, med mulighet for å forlenge med ytterligere to år.

– Vi har hatt kontrakten i halvannen måned nå, og har allerede mottatt mer ordrer enn det som var estimatet for et helt år. Vi er optimister, sier en fornøyd Janus-direktør Arne Fonneland.

Han sier kontrakten gjør at bedriften trenger flere ansatte. Han har allerede ansatt 5-6 personer i år og sier han kommer til å trenge flere, men kan ikke si hvor mange det er snakk om totalt.

– Nå produserer vi mer enn på lenge. Maskinene går med ekstra høy omdreining. Vi har det riktig så moro på jobb for tiden, sier Fonneland entusiastisk.

Fabrikken har lang erfaring med å levere til forsvaret i flere land, men Fonneland understreker at den nye kontrakten er uavhengig av det bedriften har gjort før.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden