Lokførerne forberedt på langt møte med Spekter

Partene i streiken blant lokomotivførere sitter tirsdag i møte om forslaget fra de fagorganiserte. – Hvis vi skal få til noe, blir vi jo sittende litt, sier forbundsleder Rolf Ringdal.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter snart fire uker håper både lokførerne og NSB at streiken som har lammet togtrafikken på Østlandet, nærmer seg slutten. Arbeidsgiverorganisasjonen Spekter, som representerer NSB, og LO Stat, der Norsk Lokomotivmannsforbund (NLF) hører til, møttes hos Riksmekleren klokken 12.

Les også: Seks nye lokførere ut i streik

NLF la mandag fram et forslag til løsning overfor motparten. De møttes ikke mandag, men takket ja til et tilbud fra mekler Dag Stousland om å bistå dem.

– Det er behov for noen avklaringer og presiseringer. Det har mekleren tilbudt partene å bistå med. Så får vi se hva det leder ut i og om det er mulig å forhandle noe videre og finne en løsning, sier kommunikasjonssjef Gunnar Larsen i Spekter.

Han vil verken si noe om forlaget fra motparten eller hva de uavklarte punktene består i.

– Nasjonale krav må reguleres av myndighetene. Det har vi sagt hele tiden. Så får vi se på det tilbudet og de avklaringene vi får, om det er grunnlag for å forhandle og finne en løsning. Det hadde vært det ønskelige, så togene kunne ha gått igjen og passasjerene kunne ha kommet seg til og fra jobb, sier kommunikasjonssjefen.

Les også:

Høstferiefolk og pendlere rammes av togstreiken

Østfoldbanen rammes hardt når togstreiken trappes opp

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden