Vestfoldbanen stanses i fire uker

Illustrasjonsfoto. En stille morgen på en ellers travel Hauketo stasjon i Oslo. På grunn av streiken blant lokomotivførerne går ingen tog fra stasjonen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto. En stille morgen på en ellers travel Hauketo stasjon i Oslo. På grunn av streiken blant lokomotivførerne går ingen tog fra stasjonen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Samtidig med at togstreiken fortsetter, varsler Jernbaneverket full stans på deler av Vestfoldbanen fra lørdag 29. oktober til mandag 28. november.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fra 29. oktober til 7. november er det stengt mellom Drammen og Stokke, og fra 7. november til 28. november er det stengt mellom Drammen og Tønsberg.

Årsaken er at dobbeltsporprosjektet Holm-Nykirke trenger denne tiden til å koble sammen den nye parsellen med den eksisterende banen, gjøre ferdig inngangspartiet til stasjonshallen og teste alle systemer.

Samtidig som Jernbaneverket varsler om fire ukers stans på Vestfoldbanen, pågår lokførerstreiken for fullt. Dette fører til økt trykk på Ruters busstilbud i Oslo, som sier de har ikke anledning til å sette opp flere busser.

– Ruter er ikke en del av streiken, så vi kjører ordinær trafikk og da er det klart at det blir fullere busser, sier Gro Janborg, kommunikasjonssjef i Ruter, til Nettavisen.

Også tirsdag ble flere passasjerer stående igjen på holdeplassen fordi bussene var overfylte, ifølge avisa.