Vil ha dispensasjon fra hviletidsregler grunnet togstreik

Lokførerstreiken har ført til lange køer på veiene og frustrasjon blant lastebilsjåførene. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Lokførerstreiken har ført til lange køer på veiene og frustrasjon blant lastebilsjåførene. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lokførerstreiken har ført til lange køer på veiene. Nå vurderer Norges Lastebileierforbund å be myndighetene om dispensasjon fra kjøre- og hviletidsreglene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det blir vanskeligere og vanskeligere å få gjort jobben innenfor rammene av kjøre- og hviletidsbestemmelsene og arbeidstidsbestemmelsene, sier direktør Geir A. Moe i Norges Lastebileierforbund (NLF) i en pressemelding.

Han påpeker at den pågående lokførerstreiken går utover sjåførenes evne til å levere varer tidsnok, og at både kunder og sjåfører er misfornøyde med konsekvensene det skaper.

Mange lastebileiere har meldt om problemer med å fullføre de planlagte leveringene innenfor de gjeldende kjøre- og hviletidsreglene. Sammen med flere andre organisasjoner vurderer NLF nå å sende en felles søknad om dispensasjon fra bestemmelsene, slik at medlemmene lettere kan få kjørt ut varetransport.

Lokførerstreiken brøt ut etter at partene ikke kom til enighet i meklingen 28. september. 118 medlemmer er tatt ut i streik, og mandag ble ytterligere 60 konduktører på Østfoldbanen permittert.

Norsk Lokomotivmannsforbund utelukker ikke at streiken trappes opp dersom det ikke skjer en positiv utvikling i saken innen fredag.

Les også: Lokførere beskylder Nettbuss for streikebryteri

Høstferiefolk og pendlere rammes av togstreiken

Østfoldbanen rammes hardt når togstreiken trappes opp