Nytt styre i Islamsk Råd Norge etter uenighet

Da rådet i Islamsk Råd Norge ville avsette organisasjonens generalsekretær Mehtab Afsar, ble det møtt med motstand.
Da rådet i Islamsk Råd Norge ville avsette organisasjonens generalsekretær Mehtab Afsar, ble det møtt med motstand. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

En ekstraordinær generalforsamling i Islamsk Råd Norge (IRN) har valgt et helt nytt styre etter konflikten rundt organisasjonens generalsekretær.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hele det gamle styret gikk av 4. juni i år i protest mot at rådet forkastet oppsigelsen av generalsekretær Mehtab Afsar i et rådsmøte.

Styreleder Ghulam Abbas hevdet at styret hadde avdekket alvorlige mangler i Afsars arbeid, noe det sittende styret mente hadde ført til betydelig svekkelse av IRNs omdømme. Avdekkingen endte med at Abbas og resten av styret sa opp generalsekretæren, men avgjørelsen ble altså overprøvd av det overordnede rådet. Da gikk hele styret i stedet.

Les også: Krisemøte i Muslimsk Råd

Lørdag ble den lenge bebudede ekstraordinære generalforsamlingen holdt. Et nytt styre bestående av åtte menn ble valgt blant 17 nominerte kandidater.

– Fem av dem var kvinner, men ingen hadde dessverre muligheten for å stille til valg, skriver rådet på sine nettsider.

Det nye styret sitter nå fram til ordinær generalforsamling i mars neste år og er innvilget ansvarsfrihet for perioden fra 4. juni, da det gamle styret trakk seg i protest, og fram til 15. oktober.

Les også: – Mehtab Afsar er en bølle

Konflikten har skapt store bølger innen det muslimske samarbeidet i Norge. Enkelte moskeer skal ha truet med å trekke seg dersom ikke Afsar går av, og det har vært snakk om å danne en ny organisasjon.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært