Brannfolk skeptiske til å overta politioppgaver

Illustrasjonsfoto: Audun Braastad / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Brannmannskaper i distriktene og fagforeningen er skeptiske til at politiet sentraliseres og brannvesenet rustes opp for å ta seg av politioppgaver.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV 2 forteller om Laila Furubotn som jobber i Indre Masfjorden barnehage, men er deltidsansatt i Gulen og Masfjorden brann og redning. Etter et dagskurs i «Plivo», som står for pågående livstruende vold, må hun være forberedt på å ta politioppgaver.

– Du kan risikere å være alene og måtte rykke ut, sier Furubotn. Flere i branndistriktet har sagt fra at de ikke ønsker å være med på denne utviklingen.

Også fagforeningen Fagforbundet er skeptiske.

– Du går inn i et yrke med helt andre forutsetninger enn det som nå ligger til grunn, og det er alvorlig for utøvelsen av yrket og bekymringsfull for folk i distriktene og tryggheten til folk, sier Mette Nord, leder i Fagforbundet.

Politistasjonssjef Tore Salvesen ved Bergen vest politistasjon presiserer at responstiden ikke skal bli lenger enn i dag, noe man frykter i distriktene. Han tror at omleggingen vil gi et bedre politi i Norge.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært