OBS-varsel om skogbrannfare i flere fylker

Meteorologisk institutt har utstedt varsel om lokal skogbrannfare fra Hordaland til Sør-Trøndelag. Brannen på bildet er imidlertid fra en skogbrann i Froland kommune i Aust-Agder i 2008. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB SCANPIX.
Meteorologisk institutt har utstedt varsel om lokal skogbrannfare fra Hordaland til Sør-Trøndelag. Brannen på bildet er imidlertid fra en skogbrann i Froland kommune i Aust-Agder i 2008. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB SCANPIX. Foto: NTB scanpix

Meteorologisk institutt har utstedt varsel om lokal skogbrannfare fra Hordaland til Sør-Trøndelag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meteorologisk institutt sendte lørdag kveld ut OBS-varsel om skogbrannfare for Hordaland, Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag.

– Lite nedbør og uttørrende østavind fører til lokalt stor gress- og lyngbrannfare inntil det kommer nedbør av betydning, skriver Meteorologisk institutt på sine nettsider.

– Østavind skaper fort tørke vest for vannskillet. På bakken ligger mye tørt løv. Det skal ikke mye til for å antenne branner, sier vakthavende meteorolog Nina Larsgård til Bergens Tidende.

Meteorolog i Storm, Mariann Aabrekk tror skogbrannfaren kan vare lenge.

– Vi får litt nedbør mandag, tirsdag og kanskje onsdag, men det er fortsatt østavind og da blir det neppe særlig mye av regnet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært