Flere hundre har jukset seg til opphold i Norge

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) ønsker at utlendingsmyndighetene skal prioritere saker der enkelte har jukset seg til opphold i Norge. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) ønsker at utlendingsmyndighetene skal prioritere saker der enkelte har jukset seg til opphold i Norge. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Flere hundre personer har fått tilbakekalt oppholdstillatelsen i Norge de siste årene på grunn av juks.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske myndigheter har de siste årene gitt over 800 personer beskjed om at de har jukset med sin asylhistorie eller på annen måte gitt uriktige opplysninger. Afghanere, irakere, og somaliere er de tre store gruppene, melder NRK.

Over 400 av disse har likevel fått ny oppholdstillatelse. Dette kan være på grunn av at de har bodd i Norge svært lenge, eller fordi de har barn.

Les også: Listhaug må svare om tomme plasser i asylmottak

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) sier det jukses på flere måter.

– Det kan være folk som har reist på ferie til det landet de hevder å ha rømt fra. Det kan være personer som har sagt at de er fra et land, men som i realiteten er fra et fredelig naboland. Og det kan være personer som på bakgrunn av dette både har fått permanent opphold og statsborgerskap, sier Listhaug, som vil at utlendingsmyndighetene skal prioritere disse sakene.

Leder i Somalisk Nettverk, Bashe Musse, sier de synes bevisgrunnlaget er usikkert, vanskelig og tynt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært