Krisemøte i Muslimsk Råd

Striden rundt Mehtab Afsar, generalsekretær i Islamsk Råd Norge, vil trolig prege det ekstraordinære møtet i rådet lørdag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Striden rundt Mehtab Afsar, generalsekretær i Islamsk Råd Norge, vil trolig prege det ekstraordinære møtet i rådet lørdag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det ekstraordinære årsmøtet i Islamsk Råd lørdag skal velge nytt styre etter måneder med konflikt. Striden om generalsekretær Mehtab Afsar kommer trolig til å sette sitt preg på møtet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klassekampen skriver at det er to mulige utfall etter møtet: Splittelse eller rettssak. Det gamle styret gikk av i sommer fordi det ikke fikk flertall i organisasjonenes øverste organ, Rådet, for å si opp generalsekretæren. Nå mobiliserer det avgåtte styret og deres støttespillere til omkamp.

Dokumenter Klassekampen har fått tilgang til viser at det avgåtte styret har diskutert generalsekretærens avgang siden 2015. De begrunnet oppsigelsen med alvorlige mangler i generalsekretærens arbeid som de hevdet svekket omdømmet til Islamsk Råd betydelig. Rådsmøtet i juni, som avviste oppsigelsen, valgte et arbeidsutvalg som blant annet skulle granske saken. De skal orientere om arbeidet på det ekstraordinære årsmøtet.

Les også: Flere moskeer truer med å melde seg ut av Islamsk Råd

Enkelte moskeer skal ha truet med å trekke seg dersom ikke Afsar går av, og det skal være snakk om å danne en ny organisasjon.

Mehtab Afsars advokat Bernt Heiberg skriver i en epost til Klassekampen at dersom det skulle komme en oppsigelse, mener de denne vil være ugyldig og vil i så fall ta ut stevning og kreve at arbeidstaker står i stillingen.

Les også:

Styret i Islamsk Råd trekker seg i protest

Islamsk stiftelse kjøper eiendommer over hele landet for å etablere moskeer

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært