Klovner med balltre skremte folk i Hamar park

Trenden «killer clowns» har blitt knyttet til figuren Pennywise i boken «It» av Stephen King.
Trenden «killer clowns» har blitt knyttet til figuren Pennywise i boken «It» av Stephen King. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Politiet måtte rykke ut flere steder i landet etter å ha fått meldinger om klovner som gikk rundt å skremte folk fredag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var Follo-politiet som først måtte rykke ut fredag kveld i 20-tiden etter å ha mottatt meldinger om at flere barn var blitt skremt av en person i klovnemaske på en ungdomsklubb.

Etter å ha lett etter personen med masken uten hell lot politiet saken ligge. Ved 21.30-tiden var det politiet i Hedmark som måtte rykke ut.

– Vi fikk inn to forskjellige meldinger fra voksne folk. De var blitt skremt av klovner i parken som løp etter dem med balltre, sa operasjonsleder Stig Folstad Hansen til NTB fredag kveld.

Les også: Skumle klovner med slagvåpen var unge gutter

Like etter ble det klart at det var fem mindreårige gutter som sto bak.

I 22-tiden fredag kveld kunne også politiet i Vestfold opplyse om at flere personer var blitt observert i klovnekostymer i Sandefjord. Ifølge Sandefjords Blad skal flere ha meldt fra til politiet.

Både i USA og Storbritannia har skremmende klovner spredt frykt en stund. Trenden har blitt knyttet til figuren Pennywise i boken «It» av Stephen King, som kommer på kino til neste år. Filmselskapet Warner Bros benekter at klovnetrenden er et forsøk på «viral» markedsføring fra deres side.

Les også: Redd for klovner? Da bør du ikke besøke dette spøkelseshuset

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært