Dyreparken får kritikk etter dødsulykke med grill

Politiet satte opp sperringer ved inngangen til Kaptein Sabeltanns Verden i Dyreparken i Kristiansand etter at en mann døde etter en arbeidsulykke. Foto: Eirin Margrethe Fidje / NTB scanpix
Politiet satte opp sperringer ved inngangen til Kaptein Sabeltanns Verden i Dyreparken i Kristiansand etter at en mann døde etter en arbeidsulykke. Foto: Eirin Margrethe Fidje / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Arbeidstilsynet kritiserer Dyreparken i Kristiansand etter at en 22-åring fra Slovakia døde da en grill eksploderte i parken i sommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dyreparken får kritikk for manglende opplæring i prosedyre og forsiktighetsregler knyttet til bruk av grillen, heter det i rapporten ifølge Fædrelandsvennen.

Rapporten konkluderer med at gassblandingen i grillen antente, slik at det oppsto en eksplosjon.

Det var 9. juli at en 22 år gammel mann fra Slovakia omkom i en arbeidsulykke i Dyreparken. Mannen var sesongarbeider i parken, og ulykken oppsto da han skulle fyre opp en gassgrill i området ved «Sjørøvergrillen».

Det ble ikke avdekket feil på grillen som eksploderte.

– Den direkte årsak til ulykken er at propangassen har fylt brennkammeret, det doble stekekammeret og røykekammeret, skriver Arbeidstilsynet.

Administrerende direktør Per Arnstein Aamodt i Dyreparken sier til Fædrelandsvennen, at de er enige i hovedtrekkene i rapporten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært