Politimester renvasket av Riksadvokaten etter Monika-saken

Tidligere politimester i Hordaland, Geir Gudmundsen, her under en pressekonferanse i fjor i forbindelse med Monika-saken. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Tidligere politimester i Hordaland, Geir Gudmundsen, her under en pressekonferanse i fjor i forbindelse med Monika-saken. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tidligere politimester Geir Gudmundsen i Hordaland blir renvasket av Riksadvokaten, som mener han ikke klandres for politiskandalen i Bergen, skriver Dagbladet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Først ble drapet på åtte år gamle Monika Sviglinskaja henlagt som selvmord. Og da politibetjent Robin Schaefer varslet, ble han ikke trodd. Monika-saken blir sett på som den største skandalen i norsk politi i moderne tid.

Gudmundsen og resten av ledelsen i politiet i Bergen, ble levnet liten ære da advokatfirmaet Wiersholm gransket politiskandalen på Vestlandet.

Bakgrunn: Politimester gikk av etter Monika-saken - har rett til millionlønn «på livstid»

Gudmundsens advokat, John Christian Elden, sier til Dagbladet at det er gledelig at Riksadvokaten slår fast at politimester Geir Gudmundsen ikke kan klandres for noe i Schaefer-saken.

– Samtidig blir rapporten fra Wiersholm, hvor det blir påstått at Gudmundsen involverte seg i å få Schaefer til å tie, tilbakevist. Denne saken har vært en stor belastning for Geir Gudmundsen og hans familie, sier advokat John Christian Elden.

Gudmundsen trakk seg som politimester sommeren 2015 etter Wiersholm-rapporten. Han har nå fått en toppstilling i Interpol – den internasjonale politiorganisasjonen i Lyon i Frankrike.

ABC Nyheters dekning av saken:

Politimester gikk av etter Monika-saken - belønnes med internasjonal toppjobb

Høyre-topp reagerer med vantro: – Staten går fri uansett hva den gjør

Tajik kritisk til ordningen som sikrer avgåtte politimestre millionlønn

POD betaler opphold og millionlønn for Gudmundsen i Frankrike

Stortingstopp: – En hån mot Monikas (8) familie og varslerne

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært