Olympiatoppen vil skjerpe antidopingrutinene

Toppidrettssjef Tore Øvrebø og Olympiatoppen skal kvalitetssikre antidopingrutinene i norsk idrett.
Toppidrettssjef Tore Øvrebø og Olympiatoppen skal kvalitetssikre antidopingrutinene i norsk idrett. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Toppidrettssjef Tore Øvrebø mener Therese Johaug-saken viser at det er nødvendig å intensivere og forbedre rutinene i antidopingarbeidet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag kveld ble det besluttet at Olympiatoppen skal gjennomgå, kontrollere og kvalitetssikre særforbundenes rutiner knyttet til antidoping.

– Det er helt nødvendig å forsikre oss om at alle særforbund har gode nok kontrollmekanismer og rutiner i sitt antidopingarbeid, sier Øvrebø i en pressemelding.

Les også: – Det er doping

– Therese Johaugs situasjon understreker alvoret som ligger i å ha gode rutiner i antidopingarbeidet. Jeg tar ansvar for at dette arbeidet blir intensivert, både i Olympiatoppen og i særforbundene. Alt må nå gjøres for å hindre at flere norske toppidrettsutøvere havner i lignende situasjoner, tilføyer toppidrettssjefen.

Les også: Finnene er nådeløse mot Sundby og skiforbundet

Beslutningen ble tatt sammen med idrettspresident Tom Tvedt og generalsekretær Inge Andersen i Norges Idrettsforbund.

Det ble torsdag kjent at skistjernen Therese Johaug har testet positivt på det forbudte stoffet clostebol etter å ha brukt en sårkrem kjøpt i Italia.

SE VIDEO: Johaug: – Jeg er helt knust:

SE VIDEO: Antidoping Norge: – Ingenting som tyder på at dette har prestasjonsfremmende effekt:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært