17-åring ikke lenger i livsfare etter gassulykke

En 17 år gammel gutt ble kritisk skadd etter en gassulykke ved et oljeanlegg i Øygarden i Hordaland. Nå er tenåringen på bedringens vei.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser Helse Bergen, som på sine nettsider har oppdatert 17-åringens tilstand til alvorlig skadd, ikke lenger kritisk skadd. Også tilstanden til en 50 år gammel mann som ble alvorlig skadd i ulykken, er bedre.

Utplassering

Seks personer ble fraktet til sykehus etter gasslekkasjen ved Stureterminalen i Øygarden kommune onsdag ettermiddag.

Det er Statoil som driver terminalen i Øygarden, som er en utskipningshavn for råolje og flytende petroleumsgass. Den har også et anlegg for gjenvinning av flyktige gasser.

De to yngste som ble skadd i ulykken, 17-åringen og en 18-åring, er elever som var på utplassering fra en videregående skole. De to elevene gjør ikke ordinært arbeid, men følger arbeidet som gjøres for å få best mulig innsikt i anlegget.

Gransker ulykken

Nå har Petroleumstilsynet bestemt seg for å granske hendelsen, skriver Bergensavisen.

– Torsdag morgen besluttet vi å iverksette gransking av ulykken. Vi går inn fra myndighetsperspektiv og ser på direkte og bakenforliggende årsaker til ulykken, og vurderer disse opp mot eventuelle regelverksbrudd og andre avvik, sier Inger Anda, direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Petroleumstilsynet til avisen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært