Ung pasient døde av blodforgiftning

Dårlig bemanning og manglende rutiner bidro til at en pasient på UNN døde av blodforgiftning som følge av et legemiddel mot psykiske lidelser, opplyser Statens helsetilsyn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pasienten ble innlagt på Universitetssykehuset Nord-Norge for øyeblikkelig hjelp på grunn av akutt sykdom. En anestesilege ble kontaktet for sent da pasienten fikk pusteproblemer, ifølge Helsetilsynet, som har gjennomført et tilsyn på sykehuset.

– Turnuslegen og sykepleieren ble stående alene da pasienten fikk tiltakende pustevansker og deretter hjertestans cirka ni timer etter innleggelsen. Pasienten døde etter kort tid, og dødsårsaken var nøytropen sepsis (blodforgiftning), heter det i tilsynets rapport.

Helsetilsynet fastslår at sykehuset har hatt manglende rutiner for oppfølging av pasienter som fikk dette legemiddelet, og dessuten at det var alvorlige bemanningsproblemer ved psykiatrienheten i spesialisthelsetjenesten.

– Manglende informasjon fra spesialisthelsetjenesten og mangelfull samhandling mellom kommunehelsetjenesten, fastlegen, pasienten og pårørende bidro til hendelsen, slår tilsynet også fast.

Helseforetaket er nå pålagt å gjennomgå hendelsen for å redusere risikoen ved lignende tilfeller.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært