Mange frakjørt av busser i Follo

Den pågående togstreiken blant lokomotivførerne i NSB gjør at mange tar buss i stedet. Det er ikke plass til alle, og Ruter får stadig meldinger om frakjøringer. Arkivfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Den pågående togstreiken blant lokomotivførerne i NSB gjør at mange tar buss i stedet. Det er ikke plass til alle, og Ruter får stadig meldinger om frakjøringer. Arkivfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mange passasjerer opplevde å bli frakjørt av bussen onsdag morgen. På grunn av lokførerstreiken, fylles bussene raskt opp, og sjåførene må la folk stå igjen på holdeplassen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Streiken fører som kjent til at alle lokaltog på Østfoldbanen er innstilt. Regiontogene får heller ikke lov til å stanse på alle stasjoner, fordi NSB frykter overfylte tog.

Kommunikasjonssjef Eirik Andersen i Ruter sier problemet fra tidligere i uka fortsetter på bussfronten.

– I dag har vi fått melding om 16 frakjøringer sør for Oslo. Det er for eksempel mye trykk på bussene fra Kolbotn. I tillegg har vi fått melding om at 40 passasjerer ble frakjørt på Vinterbro, ved Tusenfryd, sier Andersen til NRK.

Derimot fløt trafikken bedre onsdag morgen enn tidligere i uka – da det tok et par timer å komme seg fra Vinterbro til Bussentralen.

Streiken har vart siden 28. september, og 118 lokførere i Norsk Lokomotivmannsforbund er tatt ut av arbeidet.

Les også: Togkaoset kan bli verre - men først fra neste uke

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært