Pårørende plages av hunder på kirkegårder

Kirkegårder i Stavanger blir brukt som luftested for hunder. Salvatore Curto er så fortvilet at han vurderer å flytte konas grav til Italia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det forstyrrer meg i sorgen, jeg føler at de ikke har respekt for min kone. Jeg gråter inni meg når jeg tenker på at kona mi er begravet i bakken hvor hunder går og bæsjer og tisser, sier Curto til NRK.

Han har nå sendt brev til biskopen hvor han ber om at det blir satt en stopper for praksisen. Curto, som opprinnelig er fra Italia, forteller at det i hjemlandet er helt uhørt med hunder på kirkegård.

– Jeg har rett og slett lyst til å flytte og ta med kona mi til Italia, sier han.

Gravlundsjef i Stavanger, Per Øyvind Skrede, viser til regelverket.

– Ifølge dagens regelverk er det lov å ha hund på gravlunden. Men det finnes jo regler for hvordan hundene skal opptre når de er på gravlunden med eier, sier han.

Også andre steder i landet er hunder på kirkegårder kilde til konflikt. I vår skrev Adresseavisen at de ansatte ved Havstein kirkegård var oppgitt over hundeeiere som ikke plukker opp etter hunden sin.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært