Norsk barnevern under angrep

Også i Norge har det vært demonstrasjonene mot barnevernet. Her fra aksjonen utenfor Stortinget i april. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Også i Norge har det vært demonstrasjonene mot barnevernet. Her fra aksjonen utenfor Stortinget i april. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En rekke land har kontaktet norske myndigheter for å diskutere barnevernet etter flere omdiskuterte saker der foreldre er fratatt barna sine.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Dagbladet har Litauen, Latvia, Polen, Tsjekkia, Romania, Nigeria, Russland, Ukraina, Iran, Brasil, Thailand, Egypt og India tatt kontakt med Barne- og familiedepartementet (BLF) for å diskutere barnevernet.

– BLF og Bufdir har avholdt flere møter med utenlandske ambassader eller delegasjoner, i Norge eller i utlandet. Utenriksdepartementet har også vært representert på mange av møtene. Noen land har vi hatt hyppigere kontakt med enn andre, opplyser senior kommunikasjonsrådgiver Rune M. Akselsen i BLD.

Den mye omtalte barnevernssaken i Naustdal, der et norsk-rumensk ektepar ble fratatt barna sine, førte til et vanskelig klima mellom Norge og Romania. Og en sak hvor en tsjekkisk mor er fratatt barna har ført til reaksjoner fra Tsjekkia.

Men reaksjonene mot norsk barnevern kommer altså fra en rekke land. Det er avholdt 60 demonstrasjoner mot norsk barnevern rundt om i verden i år, og forrige måned ble det kjent at Den europeiske Menneskerettsdomstolen skal granske sju norske barnevernssaker.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden