Ungdomsmøte ber Kirken droppe dame- og herretoaletter

Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix.
Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Ungdommens kirkemøte mener Den norske kirke må ta bedre imot mennesker med ulik kjønnsidentitet. Som en symbolhandling bør man droppe skiltene med dame- og herretoalett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vårt Land skriver at oppfordringen fra Ungdommens kirkemøte lyder slik: Ha universelt utformede toaletter i kirkelige lokaler, ved for eksempel å fjerne skiltene, eller kun ha skilt der det står WC eller Toalett.

– Et enkelt og lett gjennomførbart tiltak som betyr mye, sier Frøydis Indgjerdingen, leder i Ufung, som er Kirkerådets utvalg for ungdomsspørsmål. De følger opp vedtakene fra Ungdommens Kirkemøte der strategiplanen for likestilling mellom kjønnene i Den norske kirke ble behandlet.

Ungdommens Kirkemøte mener Kirken ikke har vært flinke nok til å gi rom for mennesker med ulike kjønnsuttrykk og ulike kjønnsidentiteter. En mer kjønnsnøytral språkbruk er et av tiltakene ungdomspolitikerne i Kirken foreslår. I tillegg foreslår de å lage møteplasser, arbeide med holdninger og legge til rette for samtaler med ungdom om kjønn og identitet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært