Fallskjerm i høyspentledninger førte til strømbrudd

1.001 husstander mistet strømmen da en fallskjerm havnet i et høyspentstrekk i Leinstrand i Trondheim mandag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Plutselig gikk strømmen, og jeg gikk for å sjekke om sikringen var gått. Det var den ikke. Samtidig så noen andre i familien ut vinduet, og så da fallskjermen som hang i strømledningen, sier en nabo til strømledningene til Adresseavisen.

Nidaros Luftsportsklubb opplyser til avisen at det har foregått øvelseshopping med paraglider i området, noe naboen kan bekrefte. Dette er imidlertid første gang at strømmen går som følge av hoppingen.

Til sammen 1.001 kunder mistet strømmen som følge av uhellet like før klokken 17.30. Kort tid etter kom strømmen tilbake, men i 18-tiden gikk strømmen på nytt – trolig da man forsøkte å trekke skjermen ned fra ledningene.

To timer senere var strømmen ennå ikke kommet tilbake.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært