Mann pågrepet og løslatt i bortføringssaken i Oslo

Politiet pågrep fredag en mann i forbindelse med bortføringssaken i Oslo, men løslot ham senere. Siktelsen mot ham er opprettholdt. Fortsatt er to andre menn etterlyst i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen i 20-årene skal ha meldt seg som vitne i saken, men politiet mente at han hadde så mange likhetstrekk med en av de to som fortsatt er etterlyst, at han ble pågrepet fredag da han meldte seg på politihuset på Grønland i Oslo, skriver Nettavisen. Politiet sjekket alibiet hans, og valgte senere på kvelden å løslate mannen.

– Personen vi hadde inne, gjorde rede for sitt alibi, vi anså dermed ikke grunnlag for å holde ham hos oss. Vi gjennomgår en mengde informasjon i denne saken og sjekker alle mulige spor. Mye av informasjonen har vi ennå ikke fått analysert, sier politiadvokat Frank Jensen til avisen.

Mannen skal være kjent av politiet fra før og har sagt at han ikke har kjennskap til saken. Ettersom mannen ikke var den politiet trodde, er to menn fortsatt etterlyst.

Internasjonalt etterlyst

En av disse, en mann i 30-årene ble tidligere fredag også etterlyst internasjonalt. Politiet kjenner identiteten til ham etter at han ble kjent igjen etter at politiet offentliggjorde video og bilder av de mistenkte personene tidligere i uken. Ifølge NRK er den mistenkte en 31 år gammel norsk mann.

Til sammen er seks menn mistenkt for å stå bak bortføringen. Tre menn ble tirsdag varetektsfengslet i to uker siktet for grov frihetsberøvelse, mens to fremdeles er på frifot og etterlyst, mens den sjette altså ble pågrepet og løslatt igjen fredag.

De tre som er i varetekt fra før, er godt kjent av politiet. De skal være en del av et tungt kriminelt miljø på Holmlia.

En av dem ble dømt for frihetsberøvelse i 2006, og to av dem er mistenkt for å ha vært delaktig i henholdsvis tre og fire frihetsberøvelser det siste året.

Ikke funnet

Den bortførte mannen er fremdeles ikke funnet, og identiteten hans er også ukjent for politiet ettersom de pågrepne ikke har villet forklare seg i saken.

Bortføringen skal ha skjedd på en parkeringsplass ved Herregårdsveien på Ljan i Oslo mellom klokka 7 og 9.15 torsdag 29. september.