Ny runde i retten for Il Tempo Extra Gigante

Ankesaken om berg-og-dal-banen til Hunderfossen Familiepark starter i Eidsivating lagmannsrett tirsdag. Foto: hunderfossen.no.
Ankesaken om berg-og-dal-banen til Hunderfossen Familiepark starter i Eidsivating lagmannsrett tirsdag. Foto: hunderfossen.no.

Ankesaken om opphavstvisten rundt berg-og-dal-banen Il Tempo Extra Gigante i Hunderfossen Familiepark starter i Eidsivating lagmannsrett tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Familieparkens advokat Aslak Runde sier til NRK at saken står i akkurat samme stilling nå som da den ble behandlet i Sør-Gudbrandsdal tingrett i oktober i fjor, selv om motparten har varslet ny bevisførsel og nye vitner i løpet av de ni dagene som er satt av til ankebehandlingen.

Retten skal ta stilling til hvem som har opphavsretten til racerbilen Il Tempo Gigante. Er det Aukruststiftelsen som forvalter arven etter Kjell Aukrust eller er det Caprino Filmcenter som forvalter arven etter Ivo Caprino?

Filmsenteret saksøkte familieparken etter at den i 2014 åpnet den nye berg-og-dal-banen Il Tempo Extra Gigante.

Les også: Caprino Filmcenter krever at berg-og dalbane stenges

Remo Caprino, som forvalter arven etter sin far, mener at den nye attraksjonen ligner for mye på bilen faren bygde i 1975, og at parken ikke hadde lov til å bygge berg-og-dal-banen uten at filmsenteret var involvert.

Tingretten mente imidlertid at stiftelsen alene har opphavsretten til Il Tempo Gigante, og parken bygde berg-og-dal-banen i full forståelse med stiftelsen.

Les også: Caprino-senter: – Hunderfossen holdt tilbake informasjon

Remo Caprino mener på sin side å kunne bevise at universet rundt Reodor Felgen og «Flåklypa Grand Prix» ble skapt i et kreativt fellesskap mellom Kjell Aukrust og filmskaperne i Caprino Filmcenter, ikke av Kjell Aukrust alene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden