To lettere skadd i togavsporing i Hemnes

To personer er skadd etter at et tog kjørte inn i en steinblokk nord for Bjerka i Hemnes kommune på Helgeland. Foto: Bjørn Sverre Falch / Avisa Hemnes / NTB scanpix
To personer er skadd etter at et tog kjørte inn i en steinblokk nord for Bjerka i Hemnes kommune på Helgeland. Foto: Bjørn Sverre Falch / Avisa Hemnes / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

To personer ble lettere skadd i en togavsporing nord for Bjerka i Hemnes kommune på Helgeland mandag kveld. Det lekker diesel fra toget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Toget har ikke veltet, opplyser politiet på Helgeland.

En luftambulanse kom til stedet for å ta hånd om de to skadde. Ifølge politiet er det ikke meldt om flere personskader. Ifølge Avisa Nordland har det lekket mellom 200 og 400 liter diesel fra toget, men det er ikke meldt om brannfare.

Toget skal ha sporet av etter at det kjørte inn i en steinblokk 2-3 kilometer nord for Bjerka. Ifølge politiet er steinen på rundt 1 kubikkmeter.

Da toget traff steinblokken, sporet det av med en aksling, ifølge Jernbaneverket.

– Det er betydelig materielle skader på toget. Det betyr at det er en god størrelse på steinen. Nok til å løfte et tungt tog av sporet, sier pressevakt Håkon Myhre i NSB til NTB.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden