Global Dignity legger ned i Norge

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit har vært blant frontfigurene til den verdensomspennende organisasjonen Global Dignity. Nå legges avdelingen i Norge ned på grunn av pengetrøbbel. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit har vært blant frontfigurene til den verdensomspennende organisasjonen Global Dignity. Nå legges avdelingen i Norge ned på grunn av pengetrøbbel. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I over ti år har kronprinsparet frontet arbeidet i Global Dignity. Nå legger holdningsorganisasjonen ned virksomheten i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

På et styremøte torsdag vedtok Global Dignity Norge (GDN) å avvikle driften i stiftelsen.

– Det er ikke økonomisk grunnlag for videre drift, heter det i en pressemelding på Slottets hjemmesider.

Kronprins Haakon har vært medlem av styret siden GDN formelt ble etablert i 2011 som en møteplass for frivillige organisasjoner, næringsliv, skoleledere og elever.

Den internasjonale delen av Global Dignity skal imidlertid videreføres. Organisasjonen har som mål å bidra til at verdighet skal være et fundament i alt arbeid og all samhandling mellom mennesker – enten det er på store, internasjonale arenaer eller i små miljøer og de enkeltes liv.