Flomvarsel på oransje nivå i to fylker

Flomfaren er de neste dagene hevet til oransje nivå i Sogn og Fjordane og Hordaland, melder Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Flomfaren er de neste dagene på oransje nivå i Sogn og Fjordane og Hordaland. Bildet er fra da ekstremværet «Synne» herjet på Bjerkreim i Rogaland i fjor. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Flomfaren er de neste dagene på oransje nivå i Sogn og Fjordane og Hordaland. Bildet er fra da ekstremværet «Synne» herjet på Bjerkreim i Rogaland i fjor. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det kraftige regnet tirsdag gjør at flere vassdrag har stor vannføring. Også torsdag er det ventet store nedbørsmengder, noe som ventes å kunne gi flomvannføring på oransje nivå, melder NVE.

Oransje nivå, som er det nest høyeste nivået, betyr at man må være forberedt på at også bebyggelse og infrastruktur kan bli utsatt for alvorlige hendelser. Det anbefales at kommune, Fylkesmannen og andre beredskapsaktører iverksetter beredskap og utfører forebyggende tiltak.

Sjekk været der du er.

Det ventes at temperaturen vil synke og nedbøren avta fra fredag.

I tillegg opprettholdes flomvarselet på gult nivå i Rogaland og Møre og Romsdal, melder nettstedet Varsom.no. Med gult nivå menes blant annet at det kan forekomme store flomskader lokalt på grunn av spesielt intens nedbør og/eller snøsmelting.

For alle fire fylkene er om jord- og flomskredfare på gult nivå for torsdag.