– Ruter setter opp prisene

Blant investeringene som prioriteres, er ny sentrumstunnel for T-banen. Illustrasjonsfoto: Thomas Brun / NTB scanpix
Blant investeringene som prioriteres, er ny sentrumstunnel for T-banen. Illustrasjonsfoto: Thomas Brun / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Prisen på Ruter-billetter i hovedstaden ligger an til å øke med 4-5 prosent i tillegg til den årlige prisjusteringen. Samtidig skal Oslo kommune gi mer til drift av kollektivtrafikken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag klokken 12 legger byrådet fram sitt budsjett, der det legges opp til en passasjervekst på 10 prosent på kollektivtrafikken i hovedstaden, skriver Aftenposten.

– Byrådet foreslår i å øke driftstilskuddet med 79,5 millioner kroner i 2017, og investeringsbudsjettet mer enn dobles. Det betyr at mange flere kan reise kollektivt, sier samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) til NTB.

Les også: Ruter holder sniketall hemmelig

Parallelt med kommunenes satsing, skal billettprisene etter det Aftenposten forstår økes med 4-5 prosent mer enn den årlige justeringen for prisvekst. Også takstene i bomringen øker. De ekstra pengene dette bringer inn, skal gå til store prosjekter som ny sentrumstunnel for T-banen, Fornebubanen og innkjøp av nye trikker. Til sammen dreier det seg om 150 millioner kroner i året i øremerkede investeringer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Målet er at prisen på månedskort i størst mulig grad skal skjermes.

– Vi venter på en beregning om hva som vil være riktig prisnivå på de ulike billettypene. Men i Oslopakke 3-forhandlingene var vi enige om at de som reiser ofte, i størst mulig grad skal vernes, sier Berg.

Les også: Nå må du betale for reisekortene til Ruter og NSB