Sonderingene i sykehusstreiken brøt sammen

569 medlemmer i Akademikerne er tatt ut i streik ved norske sykehus. Bildet er tatt i forbindelse med et streikearrangement på Eidsvolls plass foran Stortinget torsdag forrige uke. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
569 medlemmer i Akademikerne er tatt ut i streik ved norske sykehus. Bildet er tatt i forbindelse med et streikearrangement på Eidsvolls plass foran Stortinget torsdag forrige uke. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Samtalene mellom Spekter og Akademikerne førte ikke fram, og streiken i sykehusene fortsetter dermed med full styrke, opplyser Akademikerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi er overrasket over at Spekter sier nei til vårt forslag som både hadde sikret et kollektivt vern og en lengre planleggingshorisont, sier forhandlingsleder Rune Frøyland i Akademikerne helse.

De siste dagene har det vært samtaler mellom Spekter og Akademikerne om mulige løsninger på streiken. I samtalene forslo Akademikerne en løsning som fagforbundet mener sikrer en kollektiv og forsvarlig arbeidstidsordning, og samtidig løser problemet med planleggingshorisont og uforutsette vakter for arbeidsgiversiden. Denne løsningen har Spekter avvist, opplyser Akademikerne i en pressemelding tirsdag kveld.

Tirsdag ble ytterligere 36 leger og psykologer ved sju sykehus tatt ut i streik. Dermed er 569 ansatte ved 13 sykehus omfattet av streiken, som startet 7. september.

Les også: Stord sykehus: – Den verste sommeren vi har opplevd

Ny opptrapping av sykehusstreiken