Politihøgskolen fjerner fordypningsfag i voldtekt

Politihøgskolen legger ned fordypningsfag i blant annet voldtekt og overgrep. Bildet er fra Oslo rådhus i fjor da studentene fra politihøgskolen i Oslo fikk sine vitnemål under en seremoni. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Politihøgskolen legger ned fordypningsfag i blant annet voldtekt og overgrep. Bildet er fra Oslo rådhus i fjor da studentene fra politihøgskolen i Oslo fikk sine vitnemål under en seremoni. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå fjerner Politihøgskolen fordypningsfaget i seksuelle overgrep og voldtekt for å vektlegge en lik grunnutdannelse for alle studentene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

TV 2 skriver at politihøgskolen til nå har hatt ti fordypningsfag studentene kan velge mellom, inkludert fag om voldtekt og overgrep. Fra i høst er det slutt på dette, og lederen for landets største etterforskningsgruppe på seksualforbrytelser, Kari-Janne Lid, i oslopolitiet, er kritisk.

– Jeg er bekymret for at det å ta bort denne spesialiseringen i grunnutdanningen gjør at vi får enda større utfordringer med å rekruttere, sier Lid.

Politihøgskolen ønsker en grunnutdanning med lik kompetanse blant alle studentene og har utvidet undervisningen til et mer omfattende fag hvor seksualforbrytelser er et sentralt tema.

– Vi tror at en slik omlegging absolutt vil gjøre at den enkelte polititjenestemann og -kvinne som kommer ut fra Politihøgskolen står enda bedre rustet til å takle de utfordringer man møter i starten på en etterforskning av denne type karakter, sier viserektor Tor Tanke Holm.

I fjor gransket Politidirektoratet kvaliteten på etterforskningen i voldtektssaker. De fant at politiets jobb hadde lav eller meget lav kvalitet i fire av ti saker.