Kvinne (59) døde etter vold – utviklingshemmet mann mistenkt

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i Kragerø mistenker en utviklingshemmet mann i 30-årene for å ha brukt grov vold mot en kvinne som jobbet i institusjonen han bodde i. Kvinnen døde av skadene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Omstendigheten rundt dødsfallet til den 59 år gamle omsorgsarbeideren var søndag morgen fortsatt uklare. Det er på det rene at hun ble funnet sterkt forslått, og at skadene var så alvorlige at hun døde av dem. Kvinnen ble erklært død på funnstedet – like ved bensinstasjonen ved Kalstad – rundt to timer etter at den første meldingen kom inn til politiet lørdag kveld.

Nå er en psykisk utviklingshemmet person mistenkt i saken. Det dreier seg om en mann i midten 30-årene, ifølge Aftenposten. Mannen var beboer i kommunal institusjon for psykisk utviklingshemmede.

Institusjonen ligger få hundre meter fra stedet kvinnen jobbet.

Død på stedet

Politiet opplyser natt til søndag at de to tidligere lørdag kveld gikk en tur til Statoil-stasjonen på Kalstad for å kjøpe noe å spise. De skal ha satt seg ved en benk ved stasjonen. Her skal det ha oppstått en krangel, ifølge vitner.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Beboeren kom alene tilbake til den døgnbemannede boligen og meldte fra om at kvinnen var blitt syk. Ambulanse ble tilkalt, og de fant kvinnen kraftig forslått i nærheten av bensinstasjonen på Kalstad i Kragerø, skriver politiet i en pressemelding.

Les også: Fengslet i fire uker for vold med golfkølle

Tilstanden til kvinnen ble vurdert som så alvorlig at det ble sendt luftambulanse til stedet. Hun ble erklært død rundt klokka 20. Politiet arbeider nå med å fastslå omstendighetene rundt dødsfallet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politistasjonssjef Øystein Skottmyr vil informere ytterligere om dødsfallet under en pressebrifing på Kragerø politistasjon klokka 10.00 søndag formiddag.

Kranglet i forkant

– Vi har opplysninger om at det har vært en krangel mellom beboeren og kvinnen. En av politiets oppgaver vil også være å undersøke om beboeren er i stand til å forstå hva som har skjedd, og hvorvidt vedkommende ansees som strafferettslig tilregnelig, opplyser politiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Person funnet død på øy utenfor Stavanger

Overfor Aftenposten understreker politistasjonssjef Øystein Skottmyr at nettopp strafferettslig tilregnelighet blir et sentralt tema i den videre etterforskningen. «Grunnet beboerens tilstand» var den mistenkte mannen søndag morgen ikke avhørt eller pågrepet.

Den døde kvinnen sendes søndag til Rikshospitalet for obduksjon. Da håper politiet å ha et relativt klart bilde av dødsårsak og skadeomfanget etter volden hun ble utsatt for. (©NTB)